hejhopp!

nu sitter jag här o skriver lite spännande grejer i skolan.. de andra töntarna ar tyska, själv har jag haltimme och kan alltsa tillbringa tiden med denna UNDERBARA (not) macintosh som inte funkar ett skit som vanliga datorer.
1. inget msn. argh!! jagkänner mig handikappad.
2. det tog evigheter för mig att logga in pa hotmail eftersom tangentbordet inte har nagot snabel-a!! vilket innebar att jag först fick kolla igenom varenda liten meny i jakt pa motvarigheten till word, och sen efter det let ia DE menyerna efter en symbollista. sen plöja igenom  menyer med sprak (vem fasen behöver  georgiska??) för att till slut finna det: @. phiew.  ibland har man tur.
anyhow. vid lunchtid ska jag och liz träffa tva killar som hon lärt känna.. det blir nog spännande.
ikväll ska jag göra fribourg med chloë och hennes polers. o pa lördag är det jobba som gäller. jag drömde om det inatt faktiskt, men att katri var där och pratade franska med finsk dialekt. ICA-tiden sitter fortfarande kvar nanstans i mitt undermedvetna alltsa...
pa onsdag har jag matteprov. fasen. nagot säger mig att det kommer ga at fanders. men anyhow, sa länge jag försöker tycker jag att det räcker. italienskaprovet idag gick väldans bra iaf! wioo!

naväl nu ska jag ragga upp nan som kan hjälpa mig med fysiken. ciao!!

Tjatja!

By popular demand, här kommer ett blogginlägg.

Jag börjar äntligen fa lite rytm här, börjar vänja mig vid saker. Men det gar mycket upp och ner, ibland är jag överlycklig och ibland känns det tufft. Men det var liksom väntat, sa sa illa är det inte...
Men även om jag saknar alla där hemma sa är jag inte sa homesick.
Iaf, jag har upptäckt att jag hamnat i en underbar klass. Det finns sa himla manga olika typer av personer och det finns liksom ingen "rang", ingen är tuffare än nan annan. Alla gillar alla!! och DET är väldigt olikt fran svenska skolor (svenskar är bra mkt mer dömande har jag märkt..)
Jag är mest med Carolinarna (2 st), Magali, Flora, Marie och Elodie och Chloë, även fast de inte är i samma "gäng" allihopa. Ja, nu börjar det bli lite gängbildningar, men det var rätt sa väntat. Men som sagt, alla gillar alla. :)
Dock är 80% av killarna (4/5) grymt tysta och haller sig för sig själva. Lat oss säga sahär: Igar upptäckte jag att tva av dom var tvillingar. Det säger väl allt?

Well well nu ska min kära värdbror ha datorn sa jag far rapportera mer en annan dag.
ha de sa bra och klappa alla feta katter där hemma (STOR bristvara här...)

KRAAM!


dejt!

ok vart pa dejt med Jeremies kompis.  (INTE Christoffe utan Michael. dock lika tysk. det är de tyska grabbarna som är hetast.) Det var trevligt. Vi gick till en bar och tog oss ett glas. (cola, mamma, cola..!!) Han är väldans trevlig, men kanske en aning för trevlig. (Jag klarar inte av för trevliga pojkar, vad är det med mig?)
Hehe, Yves är sa skön... när jag sa att jag skulle träffa Michael sa han "Jasa? Du ska ut med raggarn??" och jag ser inte riktigt Michael som nan "bad boy/raggare"... Men da sa Yves att det är de trevligaste som är de värsta raggarna. :P hehe.. iaf, nu heter han officiellt  "raggarn" i det Blanchardiska huset. :P

Hmm.. annars... tja, i fredags bjöd nagra tjejer i klassen med mig och Liz (Liz = amerikanska, ocksa utbytesstudent, ocksa pa St-Croix skolan) till en fotbollsmacth.. den mellan Sirael och Schweiz, men juniorerna. det avr kul, men resultatet blev lika. Sen gick vi ut pa krogen. Det var skoj, de är väldigt trevliga och öppna här!

Idag söndag bjöd Zoés pojkvàn med mig pa ett litet tivoli här i Fribourg. Det bästa med att vara tjej här är att alla killar bjuder en pa allt! Vet ni förresten att sockervadd heter "barbapappa" här? Jag tycker det är lite skoj!! Sen träffade vi hans kompisar och at lunch pa McDonalds (som är FETT dyrt här). Sen pa kvällen firade vi Yves födeslsedag med att ga ut och äta Kinesisk fondue... det var.. speciellt.  men ganska gott.

nu ska jag sova. imorrn har jag tva timmar tyska. spännande va??
gonatt!

Suuuuck

Nu är jag lite i en svacka. Skolan är rätt jobbig eftersom det är svart att fatta och dessutom försöka skapa kontakt med folk.. de är jättetrevliga och pratar med mig och sa, men det blir liksom inte samma sak när jag inte kan svara som jag vill utan maste uttrycka mig väldans enkelt...
Men sen tror jag jag är olyckligt kär ocksa.. i en upptagen kille.
I tisdags da jag och Jeremie var själva hemma bjöd han hem sina kompisar fran universitetet, 5 grabbar och en tjej. De har alla tyska som första sprak, sa i början snackade alla tyska och jag fattade nada. Med mig pratade de franska, men som sagt, det blir knappast en konversation... Iaf, sen när Jeremie akte och hämtade tjejen vid stationen blev jag ensam med dom. Eftersom de pratade tyska för det mesta satt jag och grejade lite med mobilen.. sa plötsligt hör jag "blablabla Mando Diao blablabla".
VA?? Jag kollar upp och de kolar lite fragande pa mig. "Tu aime Mando..?" börjar en av dom, men sa angrar han sig och säger "Nej, det är lugnt nu när Jeremie àr borta, vi kan prata engelska."
Och iaf, det kommer fram att tva av killarna diggar Mando Diao och har sett dom live och allt. Hehe, och sen fragar de om jag känner till Sugarplum Fairy. "Du vet, det är Gustafs brorsor.." Nähä?! ;D
Aja. Stämningen blev iaf urbra sen när vi började prata engelska, för da kunde jag prata som jag ville. Sen kom iaf Jeremie och den här tjejen, Christina, som har en svensk mamma och alltsa pratade svenska med mig! Sa coolt! Sa den kvällen pratade jag bade svenska, engelska och franska (med Jeremie som vägrar prata engelska med mig..:P)
Iaf, vid middagen hamnade jag bredvid Christoffe, den SöTASTE pojk jag nansin sett (ok, kanske med undantag för Gustaf). Han hade ocksa vart utbytesstudent, i Nya Zeeland och pratade alltsa flytande engelska.. med VäRLDENS härligaste dialekt. Han var sa söt! Tex när de andra pratade tyska sa översatte han at mig. och vi pratade hela kvällen, om allt fran utbytesresor till musik. Han har världens bästa musiksmak ocksa. men även en flickvän. det är sa jobbigt, för jag kan liksom inte släppa det pa nat sätt.. det är jobbigt att veta att det FINNS en perfekt kille och att han är out of reach.
Jag har iaf ett kort pa honom (eftersom han tog massa kort pa mig tog jag fram min kamera ocksa ;)) som ni ska fa se sen.. han är SA söt. (Plafarn kommer inte halla med.. som vanligt.)
Men iaf, det var en askul kväll. Alla grabbarna var utrevliga. Skönast var Nico, som var lite halvgalen sadär, och Mauro som var fran den italienska delen och pratade med italiensk brytning.. Och självklart Christoffe. Aargh. Varför maste just HAN vara upptagen?!
Men kvällen var som sagt urkul, verkligen!!!! även om det inte blev mkt sömn... gick och la oss 3 och jag skulle upp 6.15.. yeehaa!! jag var DöD den dagen. men det är en annan historia.
Nu ska jag äta lunch. ciao!!