Schweizisk jul.


Jag diggar Schweiz. Mycket.
Och jag diggar jul. Mycket.Men jul i Schweiz? Suck. det är inte sa att jag skulle vilja aka hem om jag hade chansen, men det àr mest sa att det STöR mig hur mycket av min svenska jul som fattas.

för att citera min favoritsang:

Ge mig en svårknäckt nöt,
sötare gröt,
djupare dopp i grytan,
glittrigare glim
och grötigare rim
och mer Arne Weise i rutan.
Jag vill ha rymligare säck,
segare knäck,
fetare fläsk från grisen,
krimsigare krams,
längre långdans
och raskare räv på isen.

analys:
det närmaste man kommer nötter är jordnötter. vafasen?!
gröt vet de knappt vad det är
dopp i grytan.. nej, men fondue
fakta -> inget glitter i granen. och var gran är sa traaaakig!! alla kulor matchar och gar i lila/rött. hemma i schweden är granen full med fula sma grejer som jag o sis gjorde nàr vi var sma. sa mycket personligare!
Arne Weise, eller ens JUL-TV, existerar icke. ingen klankis!
säck. dvs paket. fast det är iofs inte det viktigaste.  bara det att ni vet bättre vad jag vill ha. 
knäck. hahaha. det finns fanimej inte i detta land. (jag som brukar göra 20 sorters julgodis till jul har inte fatt göra NAT sant i ar...)
fläsk fran grisen. julskinka, je suppose? bon, nej. julmat existerar inte här. eller som MC sa "det enda julmatiga är väl kalkon..." (hoppfullt ansiktsuttryck fran moi) "..men det gillar inte vi." (jasa..)
krimskrams. öh nä. nog för att hela stan ser ut som en enda girlang men det är allt.
langdans.. ok, inget som ligger mig varmt om hjärtat men bara för att jag inte KAN fa det vill jag ha det.
raskare räv pa isen...  julsanger!! jag vll ha!! men inte nog med att de inte sjunger de SVENSKA julsangerna, de sjunger inga julsanger alls.
det närmsta jag kommit julmusik var pa italienskan idag när vi sjöng den där laten da de sjunger "Oh come let us adore him, chriiiist the loord" fast pa italienska dara. ehe.

Hm. alltsa, detta är bara lite allmänt klagande. men missförsta mig inte, det är egentligen inte sa illa. det är mest bara det att det inte känns sadär "pirrigt".
och det ska nog bli skoj trots allt. det àr väl baradet att jag äR en traditionsbunden person som brukade bli förbannad om inte mamma satt och spelade julmusik pa julaftonsmorgonen.

men det ska nog ga bra. jag har iaf inte plastgran (till skillnad fran helena) och sa gillar jag la fondue chinoise.

(OJ de meddelade just pa skolradion att de delar ut kakor utanför skolporten! och eftersom de sa det pa tyska först o SEN franska lär alla tyskar vara steget före.. JE DOIS PARTIR!!)

bisous och GOD JUL!